Haschmuffins

Sötsaker är aldrig fel. Om du dessutom om du kan få ett skönt rus av det är det toppen. Här är ett tips på muffins, som även är veganska. Givetvis får du experimentera med mängden hasch, men det här tyckte jag va soft.

MJÖLK- OCH ÄGGFRIA CHOKLADMUFFINS

(Ca 12 st)

4 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vatten
75 g smält smör/margarin (soja, mjölkfritt whatevs)
2 g haschish

Den här smeten blir perfekt till en muffins panna för 12 muffins. Grädda i 225ºC i ca 15-20 min.

Använder du pappersfrormar blir de mindre och du får korta ner gräddningstiden till ca 10 min.

Så här gör du:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Finfördela haschet i smöret och låt småputtra tills det löst upp sig.
  3. Blanda alla torra ingredienserna.
  4. Häll sedan i smöret och vattnet och rör ihop till en smet. Det blir en tjock smet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *